19 Temmuz 2011 Salı

ERP ve Yeni ERP Trendleri

 Türkiye’de gerçekleştirilen ERP  çalışmalarını özetleyebilir misiniz?

Türkiye’de ERP projesi gerçekleştirmiş ve katma değerini yıllardır gören, sonrasında kullandıkları uygulamayı daha üst seviyelere çıkaran kurumların sayısı oldukça fazla. ERP süreçlerini sistematik şekilde oturttuktan sonra sağlanan fayda; iş zekası, bütçe, iş akışları, doküman yönetimi uygulamaları sayesinde katlanarak devam ediyor. Bunun yanında ERP’ye yeni giren kurumların da sayısı oldukça fazla. Ülkemizin içerisinde bulunduğu büyüme ile birlikte daha çok kurum ERP’yi uygulamaya başladı. ERP artık sadece büyük ölçekli firmalar tarafından değil, KOBİ’ler tarafından da tercih ediliyor.

 2010 yılında Türkiye’de yapılan önemli ERP çalışmaları hangileri oldu?

BİMSA olarak 2010 yılında başarılı ERP projelerine imza attık. Anadolu Cam, Rusya operasyonlarını BİMSA danışmanlığında ERP üzerinde yürütüyor hale geldi. Şişecam Cam Ambalaj Grubu kuruluşlarının tamamında Şişecam iş birimleri ve Enformasyon Teknoloji birimleri tarafından oluşturulan bilgi sistemleri (Muhasebe, Müşteri Hesap Kartı, Bütçe, Sipariş-Stok-Sevkiyat, Üretim, Malzeme Yönetimi, Personel vb.) uygulanmaktaydı. Günümüzde küreselleşmenin iş yönetimi anlayışında getirdiği değişimler ve bunun Şişecam’daki yansımaları göz önüne alınarak yurtiçi/yurtdışı tüm grup şirketlerinde uluslararası bir İş Yönetim Sistemi (ERP – Enterprise Resource Planning) çözümüne geçilmesi öngörüldü.

KORDSA Global’de gerçekleştirdiğimiz İK projesi ile, Kordsa Global’in 9 farklı ülkede bulunan 11 fabrikasında üretimi yapılan ürün spesifikasyonlarının ve bu ürünlere bağlı olarak gerçekleştirilen test sonuçlarının tek bir sistem altında konsolide edilmesi ve yönetilmesini amaçladık.

Bununla birlikte Başak Groupama’da gerçekleştirdiğimiz Roll Out projesi de yüksek müşteri memnuniyeti ile tamamladığımız projelerden biri.

ERP genellikle belirli bir hacime ulaşmış firmalar tarafından tercih ediliyor. Firmanız ERP’nin bu durumunu değiştirmek ve görece daha ufak firmalarca da  kullanımını yaygınlaştırmak için ne gibi çalışmalar yapıyor?

Bu düşünce zamanla birlikte azalıyor. Daha önceden söylediğim gibi Kobiler de artık ERP yi tercih ediyor. Günümüzde kurumlar BT konusunda daha bilinçli ve farkındalıkla, araştırarak bize taleplerini iletiyor. Biz de bu talepler üzerinden daha doğru çözümler üretebiliyoruz.

 2011 ERP trendleri neler olacak?

2011’de yeni kurulumlar devam edecek. Bunların yanında SAP alanındaki CRM, İş Zekası, Strateji Yönetimi, Doküman Yönetimi, İş Akışı Yönetimi gibi yeni teknoloji ve çözümler odak noktamız. Bu alanlarda proje üretmeye devam edeceğiz.

Bunun yanı sıra BİMSA olarak sigorta sektöründe çok önemli bir deneyimimiz var ve sektörün ihtiyaçlarını iyi biliyoruz. Önümüzdeki dönemde bu ihtiyaçlara özel çalışmalar gerçekleştiriyor olacağız.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder