19 Temmuz 2011 Salı

Bimsa İK Uygulamaları

Şirketinize 1 yılda yerleştirilen ortalama kişi sayısı nedir?

Yılda ortalama 15 kişi (yeni işe alımlar ve ayrılanların yerine başlayanlar dahil)

Yakın zamanda işe alacağınız eleman ve yöneticilerde aradığınız özellikler nelerdir?

İşe alımlarda, hem yönetici hem de eleman pozisyonlarında özellikle aradığımız temel nitelikler; takım çalışmasına yatkınlık, güçlü insan ilişkileri, araştırmacı ve kendini geliştirmeye açık kişilik ve analitik düşünme ile yüksek problem çözme becerisi olarak özetlenebilir. Ayrıca aradığımız pozisyona ilişkin yetkinlikler ve teknik bilgi beceriler de, pozisyonun içerisinde bulunduğu iş ailesi ve seviyesine göre farklılıklar gösterebiliyor.

Management Trainee programına katılım koşullarınız neler?

Management Trainee kapsamında, yüksek potansiyelli genç çalışanlarımızın yer aldığı gelişim programı bulunmakta. Bu program kapsamındaki çalışanlarımıza, yönetici ve liderlik becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim ve uygulamalar sunuluyor. Programa katılım için, çalışanların bulundukları pozisyonda yüksek performans göstermeleri ve yer aldıkları proje ile çalışmalarda yönlendirici rol oynamaları beklenmekte.

Yeni mezun işe alımlarla ilgili olarak Genç Yetenekler Yetiştirme programımız bulunmaktadır. Bimsa Genç Yetenekler Yetiştirme Programımıza dahil olan arkadaşlarımız, 5 ay sürecek bireysel, teknik ve işbaşı eğitim programına katılıyorlar. Bu program kapsamında, BİMSA içerisinde görev yapan teknik danışmanlarımız ve uzman personelimizle birlikte çalışma, devam eden projelerimiz konusunda bilgi alma ve projelerimize katılma fırsatı bulabiliyorlar.

Programın içerisinde, katılımcılarımızın potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya, iş performanslarını yüksek tutmaya ve onları gelecekte yüklenecekleri sorumluluklara hazırlamaya yönelik gelişim faaliyetleri yer alıyor.
Genç yetenekler Yetiştirme Programına başvuru için, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmak ön koşul. Adaylar arasından seçim ise yapılan yabancı dil testi ve değerlendirme merkezi uygulaması ile gerçekleştirilmektedir.

Şirketinizde çalışmak isteyenlere iş başvurusu için hangi kanalları kullanmalarını tavsiye ediyorsunuz? İş başvurusu ve ilan kanallarınız neler?

İş ilanlarımız internet üzerinden yapılmaktadır. Mevcut durumda Kariyer.Net ve  Sabancı Holding kariyer sayfası üzerinden iş ilanlarımız yayınlanıyor. Ancak bunun haricinde e-mail yolu ile bize ulaşan aday özgeçmişlerini de değerlendiriyoruz. Ayrıca aday bulmakta zorlandığımız spesifik teknik pozisyonlarımız için de farklı İnsan Kaynakları Danışmanlık firmaları ile işbirliklerimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra Facebook ve Twitter gibi sosyal medya ağlarında oluşturduğumuz profillerde de ilanlarımıza yer veriyoruz.

İşe alım sürecinde adaylara uyguladığınız test ve sınavlar hakkında kısa bilgi verir misiniz?

Yabancı dil testi, kişilik envanteri ve yüz yüze yapılan mülakatlar başlıca işe alım araçlarımızı oluşturuyor. Yüz yüze mülakatlar hem insan kaynakları hem de ilgili fonksiyon yöneticisinin katılımı ile yapılıyor.
Genç Yetenek Yetiştirme Programı için işe alımlarda ise, adayların yetkinliklerinin birebir gözlenebildiği farklı araçların kullanıldığı değerlendirme merkezi uygulamasını tercih ediyoruz.

Sektörünüzde kariyer yapmak isteyen genç üniversitelilere önerileriniz neler?

Bilgi Teknolojileri sektöründe çalışmak isteyen yeni mezun arkadaşlarımızın, üniversitede kazandıkları bilgi ve becerileri, kendileri açısından pozitif fark yaratacak şekilde geliştirmeleri önem taşıyor. İçerisinde bulunmayı hedefledikleri sektörün dinamiklerinin farkında olarak, yönelmek istedikleri kariyer yolu için kendilerine ulaşılabilir hedefler koymaları gerekiyor. Yönelmek istenen konuda uzmanlaşmak bir gereklilik olmakla birlikte, günümüzde bilgi teknolojileri sektöründe çoklu uzmanlıklar gündemde. Bu nedenle gelişime her zaman açık olmak ve kendi kendini geliştirebilme yetkinliği ayırt edici bir özellik olmaktadır.

Çalışanlarınıza tanıdığınız sosyal olanaklar ve yan haklar hakkında bilgi verir misiniz?
Şirketimizde tüm çalışanlarımızın katılımıyla geçekleştirilen yemek, gezi vb. sosyal aktivitelerimiz bulunuyor. Ayrıca Sabancı Holding çerçevesinde gerçekleştirilen bir çok sosyal gruba (fotoğrafçılık kulübü, sinema kulübü, TSM korosu vb.) ve happy hour etkinliklerine katılma olanakları var. Ofisimizde yer alan hobi odamız ve kütüphanemiz, çalışanlarımızın gönüllü katılımları ile oluşturuldu. Yan haklar olarak şirketimizde Sağlık Sigortası, Hayat ve Kaza sigortası, Bireysel Emeklilik Şirket Katkısı gibi olanaklarımız bulunmaktadır. Ayrıca öğle yemeği ve servis imkanlarımız da vardır.

Batuhan Özsipahi, Bimsa İK ve İdari İşler Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder